Lucktyper och tillval

Kökets detaljer och tillval

Det är detaljerna som gör det! Det är inte bara färgen som sätter karaktär på köket. Även lucktyp, gångjärn och andra tillval gör köket unikt. Vi erbjuder fem olika lucktyper, alla passande i ett kök i klassisk stil.

Lucka Högalid

Den överfalsade profilerade luckan var den vanligaste förekommande luckan i bostäder från början av 1900-talet. En klassiskt vacker lucka som ger köket mycket karaktär och passar fint med klassiska lyftgångjärn.

Läs mer om Sekelskifteskök.

Lucka Djupadal

Den innanförliggande luckan med profil hittar man ofta i hus från förra sekelskiftet. En lucka som ligger i liv med stommen och kan kombineras med mjukstängande gångjärn eller lyftgångjärn.

Läs mer om Sekelskifteskök.

Lucka Rönneholm

Rönneholmsluckan har raka kanter och ett stilrent uttryck. Stilen benämns ofta som “shaker” då den var vanligt förekommande i de hus som shakerrörelsen byggde i USA i mitten av 1800-talet.

Läs mer om Shakerkök.

Lucka Malmgården

Luckan Malmgården är inspirerad av Malmös kändaste bostadsområde i funkisstil! Skåpen med släta luckor passar lika bra i ett hus från 1930-talet till 1970-talet eller i ett nybyggt hus i äldre stil.

Läs mer om Funkiskök.

Lucka Sunnanå

Den innanförliggande profilerade luckan Sunnanå är både klassisk och tidlös. Luckan ligger i liv med stommen vilket ger ett avskalat intryck trots luckans dekorerade spegelprofil.

Läs mer om Sekelskifteskök.

Klassiska lyftgångjärn

Gångjärn av obehandlat stål, som målas i samma färg som skåpen. Samma modell som används i Sverige sedan 1800-talet.

Moderna gångjärn

Modernt gångjärn från Blum, med mjukstängande funktion. Gångjärnet har ingen tapp utan är osynlig från utsidan.

Lyftgångjärn funkis

Ett klassiskt lyftgångjärn i funkisstil. Tillverkat i metall och målas i samma färg som stomme och lucka.

Inskjuten sockel

Standardlösningen, som innebär att sockelbrädan är inskjuten under skåpen, så att det finns plats för tårna vilket ger bättre ergonomi.

Utanpåliggande sockel

En utanpåliggande sockel, med vacker profil, ger ett sobert och mer gammaldags intryck. Vid behov kan du välja att köpa till fler löpmeter av sockelbrädan, om du till exempel vill ha samma sockel runt om i hela rummet.

Infällda spotlights

Om skåpen eller hyllplan önskas med inbyggd belysning tillverkas dessa förberedda för Led-spottar som levereras separat. Spottarna är dimbara och har ett varm vitt ljus.

Infällda ledstrips

Om skåpen önskas med inbyggd belysning tillverkas dessa förberedda för Led-strips som levereras separat. Led-stripsen är dimbara och har ett varm vitt ljus.

Hoar och blandare

Ett Kulladalkök passar både till klassiska porslinshoar samt till rostfria diskhoar. Vi kan erbjuda ett brett sortiment av hoar med olika utseenden och funktion. Även blandaren sätter karaktär på köket och vi erbjuder flera modeller att välja emellan.

Beslag

Beslagen sätter pricken över i:et i köket och förstärker känslan du vill skapa. Vi erbjuder ett stort utbud av beslag från flera olika leverantörer.; t ex förnicklat och mässing i flera storlekar och varianter.

Bestick och kryddinsatser

En bestickinsats skapar en praktiskt indelning av lådan och finns i flera olika utföranden. Det finns dessutom möjlighet att kombinera med ett praktiskt och vackert knivblock. Lådorna kan även utrustas med kryddinsatser för en enkel överblick i kryddlådan.

Utdragbar skärbräda

En utdragbar skärbräda i ek eller ask är en underskattad detalj i köket. Denna klassiker trollar fram både extra arbets- och avställningsyta i ditt kök. Skärbrädans bredd anpassas efter det valda skåpet.

Flyttbara hyllplan

 Våra flyttbara hyllplan är ett smart och vackert tillval inspirerad av ett serveringsskåp stående på Sönnarlövs herrgård i Skåne. Ett enkelt sätt att anpassa skåpen efter innehållet. Som standard skruvas våra hyllplan på en profilerad bärlist.

Skafferi

Det finns flera olika skafferiskåp och lösningar. Kanske finns det plats för ett hörnskafferi eller så är utrymmet begränsat. Då passar ett smalare högskåp med utdragbara lådor på dörren. Insidan kan utrustas med både kryddförvaring och utdragslådor.

Snickarglädje

Rönneholmsluckan har raka kanter och ett stilrent uttryck. Stilen benämns ofta som “shaker” då den var vanligt förekommande i de hus som shakerrörelsen byggde i USA i mitten av 1800-talet.

Utdrag

Utnyttja hörnen till max med ett utdrag. Båda hyllorna glider elegant och ljudlöst ut från skåpet och gör allt lättillgängligt. Varje hylla kan fästas vid önskad höjd.

Utdragsskåp

Ett smalare utrymme kan utnyttjas till skärbrädor eller för oljor och kryddor.

Utdragslåda

Extra utdragslådor i vaskskåpet är en praktisk detalj för ytterligare förvaring.

Vi samarbetar med följande leverantörer:

sv_SESwedish