Funkiskök

Funkiskök med moderna funktioner

Funkiskök – också kallat retrokök eller 30-talskök – har sina rötter i 1930-talets funkisstil. Vi på Kulladal har tagit fram ett funkiskök baserat på originalkök från denna tid. Vi har gett den namn efter ett kvarter i Malmö där denna stil är framträdande: Malmgården. Här hittar du våra lucktyper.

Hur går det till att beställa ett funkiskök?

Om du vill komma igång men inte vet var du ska börja: Maila oss på info@kulladal.com så tar vi det därifrån! Eller börja direkt att rita i vårt enkla ritprogram, så får du snabbt en ungefärlig prisbild. Läs mer om köksprocessen här.

Sagt om oss:

“To say that we are happy with our kitchen would be an understatement. We had a good feeling from the beginning and we felt very welcomed when we met Josefine in the store to discuss our ideas in detail and get recommendations.

— Susanna Falgren

“Vi sökte efter ett gediget platsbyggt kök i trä som skulle passa vårt utbygge till ett gammalt torp. Vi valde överfalsade profilerade luckor och fick ett helt fantastiskt kök. Måste säga att det blev bättre än vad jag kunnat drömma om. Och servicen är klockren. Svarar alltid snabbt och hjälper till med frågor och funderingar på ett proffsigt sätt. Har ingenting att anmärka på och kan varmt rekommendera Kulladal Tjugotalsköket”

— Susana Taura Nordal

Hur mycket kostar ett funkiskök?

Kostnaden för ett Kulladalkök varierar beroende på storlek, tillval och skåpsval.
Vi har samlat tre exempel på kök i olika prisnivåer!

Funkiskökets historia

Funkisköken slog igenom på 1930-talet. Fokus låg på funktion och stilen var en reaktion på tidigare årtiondens dekorerade stilar. Funkisköket symboliserade moderniteten och framtiden med sitt minimalistiska utseende och rationella layout. Funkisköken blev helt dominerande under de följande årtiondena, tills det började kännas omodernt. Men senaste decennierna har stilen fått en renässans i takt med att allt fler intresserar sig för byggnadsvård och arkitekturhistoria. Idag återupptäcker många retro- och designentusiaster denna tidlösa stil och integrerar den i sina hem. Funkisköket har bevisat sig vara en stil som har överlevt sin tid och fortsätter inspirera.

Passar ett funkiskök hos dig?

Funkisköken passar bäst i hus som är byggda 1930-1970, när funkisstilen var dominerande, men tack vare dess enkla design passar de i de flesta typer av hem. Funkisköken passar bra ihop med skandinavisk design, där det ofta finns minimalistiska inslag. Det kan också fungera bra i hem med en mer industriell eller vintagestil.

Skicka efter vår broschyr!

Få ny köksinspiration genom vår broschyr! Vi skickar ett exemplar kostnadsfritt.

Kontakta oss!

Tveka inte att kontakta oss vid frågor och funderingar.

    .
    sv_SESwedish