Bra att veta

Vi vet att ett nytt kök är en stor investering som man vill älska i många år framöver. Vi har därför tagit fram några saker som är bra att tänka på innan man köper sitt kök från oss.

Massivt trä rör sig

Till skillnad från spånskivor och laminat – som de flesta andra kök på marknaden är byggda av – är trä ett levande material. Våra kök är byggda helt i massivt trä – även stommarna! Vid leverans behöver därför snickerierna acklimatisera sig innan montering. Och eftersom trä rör sig en smula med årstiderna får man räkna med små avvikelser. Om du vill ha 100% precision så ska du istället välja ett dött material.

Fördelen med massivt trä är just att det är massivt och levande. Det går att underhålla och det får en fin patina när det slits med åren.

Vi är inte billigast

Eftersom vi använder genuina material av hög kvalitet och lägger många arbetstimmar på varje kök, så kostar det mer än ett massproducerat kök. Våra kök levereras dessutom som färdiga skåp, inte platta paket.

Men våra kök är inte så dyra som man kan tro, och absolut inte dyrast på marknaden. Vi håller ner priserna tack vare en slimmad organisation och effektiva moderna snickerier i Litauen och Turkiet.

Längre leveranstid

Räkna med att leveranstiden för ett kök är 12-16 veckor. Det finns inga kök som ligger och väntar på lagerhyllan, eftersom alla kök vi bygger är helt unika. Allt byggs på beställning.

Ingen replika

Våra kök är inspirerade av 1920-talet, men de är inte exakta kopior. Kulladals kök utgår från estetiken och filosofin från originalköken, och vi har moderniserat vissa delar som är självklara i dagens kök. Så som standarhöjd på arbetsbänk, lådor som är fullt utdragbara och stängs mjukt.

sv_SESwedish