Guide ritprogram

Rita upp ditt kök här.

Vårt ritprogram gör det enkelt för dig att snabbt rita upp ditt kök och få en första prisidé.

För att spara ditt projekt behöver du skapa en profil med din mailadress och skapa ett lösenord. Vid frågor och funderingar – maila oss på info@kulladal.com

Obs! Programmet fungerar endast på en dator.

Med stöd från Europeiska Regionala

Utvecklingsfonden

Arbetstriangeln

Det finns en del placeringar och riktmått att rätta sig efter för att skapa ett så funktionellt kök som möjligt. Att ha ett praktiskt avstånd mellan vask, spis och kylen är en tumregel. För att köket ska var så funktionellt som möjligt är det viktigt att utgå från arbetstriangeln. Det innebär att kyl/frys, spis och vask är placerade så man enkelt når dem. Placera spis och vask i närheten för att undvika att behöva korsa rummet för att hälla ut hett vatten till exempel.

Placering

Undvik snubbelrisk genom att placera diskmaskinen en bit från dörröppningen. Diskmaskinen bör dessutom inte placeras mellan vask och spis där man rör sig som mest.

Låt inte kylskåpsdörren blockera flödet genom att öppnas åt ”fel håll”. Öppningen ska vara mot en avställningsyta.

Om det finns ventilation kan hänsyn behöva tas till denna.

Ibland finns vatten och avlopp på en bestämd plats, och då kan det vara logiskt att behålla den placeringen.

Mått

Avståndet mellan bänkskåp och köksö bör vara minst 120cm. Samma mått gäller den passage som är framför ugn och diskmaskin.

Rekommenderat mått mellan vask och spis är 80cm. Och om spisen placeras nära ett hörn, så se till att det är minst 30cm så det finns plats att röra sig framför spisen.

Måttet mellan överskåp och bänkskåp bör vara minst 50cm. Har man en gasspis är det rekommenderade måttet 65cm.

sv_SESwedish