Tjugotalshuset på Johanneslust

Prisexempel 1

Storlek: 13 skåp och 2 vägghyllor

195 000 kr inklusive frakt

Tjugotalshuset på Johanneslust

Att området Johanneslust, där familjen Stendahl bor, en gång kallades Flygstaden kan man nästan gissa sig till. För mittemot familjens 20-talshus i egnahemsområdet i östra Malmö, ligger den gamla grågröna hangarbyggnaden som tillhörde den nu rivna Bulltofta flygplats, invigt 1923.

Kulören på den stora hangaren är inte helt olik färgen som pryder det platsbyggda köket på Dalbygatan, Kulladals allra första kök!

Familjen flyttade in i huset 2016 men det var först några år senare renoveringen av köket och huset tog fart. Calle och Sandra hade inte planerat att göra ett massivt träkök från första början men tänkte om. Det kändes allt viktigare att tänka hållbart så att de aldrig skulle behöva byta ut köket igen. Dessutom skulle köket passa husets karaktär och då kändes ett platsbyggt tjugotalskök målat i linoljefärg allra bäst.

Väggen mellan köket och vardagsrum togs bort och trägolvet slipades och målades. De gamla träplankorna i köket gick inte att rädda men ett liknande furugolv lades in och oljades i samma färg. Där väggen stod löper en balk i taket som köket fick anpassas efter. Något som inte varit med i planen från början men som gick att lösa. En av de stora fördelarna att bygga platsbyggt.

Köket planerades så att den ena väggen rymmer spis, diskho, diskmaskin och förvaring. På andra sidan valde Calle och Sandra att integrera kylen och en halv frys eftersom källaren rymmer en extra frys. På så sätt fick de en praktiskt avställningsyta bredvid kylskåpet.

Den ljusa grågröna nyansen blandade Calle och Sandra själva. Det blev flera provmålningar med färg innan de hittade den perfekta färgen. De bjöd in vänner som fick vara med och tycka vilket gjorde processen med färg till ett roligt projekt.

Slutmålet för köksrenoveringen var att få det färdigt till yngsta sonens 3-års dag. Närmare bestämt att kunna baka födelsedagstårtan i det nya köket. Och de hann, det fattades någon list men som med alla renoveringar betyder det ju att man är så gott som färdig!

Nu har familjen haft sitt Kulladalkök på plats i nästan ett år och Calle och Sandra sammanfattar de tre bästa sakerna med köket:

Vi älskar planlösningen, känslan av ett rustikt rejält kök och det faktum att det är byggt på ett sätt som gör att det kan hålla väldigt länge!

Bakom kulisserna

Följ med bakom kulisserna på Dalbygatan och följ renoveringen steg för steg

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så återkommer vi inom 24 timmar (oftast snabbare).
Här finns vi

Vårt showroom hittar du på Östra Rönneholmsvägen 5 i Malmö. Vi har öppet efter överenskommelse, välkommen!

Östra Rönneholmsvägen 5
211 47 Malmö

instagram Se mer på Instagram - kulladal20tal

Kulladal Kitchens AB, Malmö © 2019-2021