Om Oss

Om oss

Varför heter vi Kulladal? Vem ligger bakom företaget? Läs mer nedan!

Första gången jag såg ett massivt träkök

"En vän hade delat en bild på Facebook: Ett nybyggt kök som såg gammalt ut. Byggt av massiv furu, handmålat. Wow!

Jag tappade andan. Jag hade aldrig sett något liknande. Jag visste inte ens att sådana kök kunde byggas idag. Men jag visste i samma ögonblick att jag aldrig skulle nöja mig med något annat.

Min fru och jag var mitt uppe i en husrenovering, och näst på tur stod köket - ett spånskivekök från 70-talet skulle bytas ut. Skulle vi köpa IKEA-stommar, och byta luckor? Eller köpa från något annat känt köksföretag? Njae… tänk om vi kunde köpa ett massivt träkök istället!

Jag tog kontakt med snickaren som byggt köket som jag sett på bilderna. Han hjälpte mig skissa på ett nytt kök till vårt hus. Det blev flera möten och mailkonversationer. Vi lärde känna varandra. Ett halvår senare började vi jobba tillsammans och jag hamnade i köksbranschen.

Men innan dess skulle köket till mitt hus byggas. Jag hittade ett snickeri, skickade dit ritningarna, och trodde att allt skulle lösa sig. Men det visades sig vara en rätt omständig process, med flera missförstånd längs vägen. Jag hade aldrig projektlett något liknande och gjorde en del nybörjarmisstag.

Till slut stod köket ändå på plats och jag började fundera: Finns det fler som är som jag, som uppskattar den här typen av kök?

Jag började tänka på hur mycket bättre köksprocessen skulle kunnat vara, än den jag själv hade haft. Måste det vara så svårt?

I flera år bar jag med mig dessa tankar. Hur skulle jag, med mina erfarenheter, kunna hjälpa de som vill sätta in tidstypiska, massiva träkök i sina hem?

Hur kunde jag hjälpa dem få en smidig process från första ritning till färdigt kök? Och hur skulle tillverkningsprocessen kunna optimeras, så att ett kök som tillverkas med gamla tekniker och av massivt trä, inte blir mycket dyrare än ett spånskivekök?

Så småningom kom svaren till mig, ett efter ett. Då var jag tvungen att sätta igång. Sommaren 2019 beslutade jag mig för att starta Kulladal."

/Adam Haglund

Historien om Kulladal

Vi har lånat vårt namn från stadsdelen Kulladal som ligger några kilometer söder om centrala Malmö. Området började växa upp för omkring 200 år sedan, längs den tusenåriga landsvägen som leder in till stan.

Till en början fanns bara några utspridda hus och gårdar – i ett av dessa föddes den blivande statsministern Per-Albin Hansson i slutet av 1800-talet. Sedan slog idéerna om "egnahem" rot på åkrarna: på 1920-talet växte området genom att flera egnahems-områden byggdes.

De tidigare åkrarna styckades upp och blev villatomter, där det ofta planterades fruktträd. I ett av dessa 20-talshus bor Kulladal Kitchens grundare Adam Haglund.

Om oss:

Relationer är viktiga. Till varandra, till våra samarbetspartners och till våra kunder. Även om vi växer är fördelarna och närvaron i småskaligheten något vi är rädda om.

Våra olika bakgrunder har visat sig vara en fin kombination och styrka. Läs mer om oss här!

Josefine Hjertström

Josefine Hjertström har många års erfarenhet inom servicebranschen samt arbetat som projektledare och affärsutvecklare i olika utvecklingsprojekt för den kreativa näringen i Skåne. Senast arbetade Josefine som verksamhetschef på The Ground i Malmö.

Hennes relation till kök är starkt förknippad med familj och hemmet där det ofta pågick renovering och hemmaprojekt!

Adam Haglund

Adam Haglund grundare av Kulladal, jobbade 15 år som fotograf och fotobyråägare innan han gick över till köksbranschen.

Avståndet mellan fotografi och kök är inte så långt som man kan tro, menar Adam. Båda handlar i viss mån om komposition och harmoni. Och Adams intresse av färglära har lett till att Kulladalsköken fått sin alldeles unika färgpalett.

Under åren 2015-2016 jobbade Adam med köksföretaget Funkiskök i Malmö. Efter det startade han upp Skandinaviska Shakerkök, på våren 2017. Detta företag drev han som delägare, med ansvar för marknadsföring, affärsutveckling och produktutveckling.

Idén att göra ett renodlat tjugotalskök hade funnits i flera år. 2019 tog Adam steget att lämna Skandinaviska Shakerkök för att istället förverkliga idéerna om skapa ett varumärke för ett riktigt tjugotalskök. Då startades “Kulladal Kitchens AB”.

Johanna Wikstrand Moresco

Johanna Wikstrand Moresco har en bakgrund inom mode-och textilbranschen. Efter utbildningen från Textilhögskolan i Borås har hon under de senaste 20 åren arbetat med design och produktutveckling inom mode, sport och funktion.

Johanna har även haft uppdrag inom styling och grafisk form. Med hennes passion för hantverk och hållbarhet kändes steget från textil till trä helt naturligt!

Natalie Coquand

Natalie är inredare och landskapsarkitekt i grunden med ett stort intresse för byggnadsvård. Hon har jobbat med såväl småskaliga inredning- och trädgårdsprojekt som med projektledning inom hållbar stadsutveckling.

Som utbildad bagare ligger kök Natalie extra varmt om hjärtat och hennes ledord är att ett perfekt kök ska vara både funktionellt och vackert!

Följ med bakom kulisserna och arbetet med Kulladal på kulladal.com/blogg/

Ska vi ses?

Boka möte

Kom till vårt showroom och känn och kläm på köken!

Välj önskad dag och tid för ett möte.
Click a free day to apply for an appointment.
 
MTWTFSS
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 
MTWTFSS
1 september 2022
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
Fyll i dina uppgifter och bekräfta bokningen nedan. Adressen är Östra Rönneholmsvägen 5, Malmö.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så återkommer vi inom 24 timmar (oftast snabbare).
  Här finns vi

  Vårt showroom hittar du på Östra Rönneholmsvägen 5 i Malmö. Vi har öppet efter överenskommelse, välkommen!

  Östra Rönneholmsvägen 5
  211 47 Malmö

  instagram Se mer på Instagram - kulladal20tal

  Kulladal Kitchens AB, Malmö © 2019-2022