Med utsikt över Öresund

Prisexempel 1

Storlek: 13 skåp och 2 vägghyllor

195 000 kr inklusive frakt

Med utsikt över Öresund

Familjen Lindgren hade bara bott i sin lägenhet i en månad när Anders kom hem och berättade att han bokat in sig på en ny visning i ett annat hus. En större lägenhet i ett hus byggt 1890 med utsikt över Öresund hade blivit till salu. Anders föll direkt medan Anna-Malin inte riktigt var lika övertygad till en början, de hade ju precis landat i sin nya bostad. Men efter att ha funderat på all potential gick allt väldigt fort. Tre dagar efter visningen var lägenheten deras och en omfattande renovering började genast att planeras. Det är lätt att förstå den plötsliga förälskelsen i detta ståtliga tegelhus med vackra balkonger och stora fönster. Lägenheten släpper in ljus från flera väderstreck och den rejäla takhöjden och originaldetaljer skapar en alldeles speciell känsla. Vad som inte kändes helt rätt var det gamla köket. Ett lackat kök i mörk körsbär. Köket såldes och nya köksdrömmar tog fart. Anna-Malin var först inne på ett modernt minimalistiskt kök för att bryta av ordentligt från ursprunget. Men när tankarna på ett platsbyggt 20-talskök väcktes kändes det plötsligt så självklart. Anna-Malin beskriver det som att köket skulle få flytta hem igen.

Planeringen av köket följde den förra planlösningen så det behövdes aldrig dras om några vatten-eller elledningar. Men som alltid i gamla hus upptäcktes en del utmaningar längs vägen. När köket skulle monteras upptäckte snickaren att golvet lutade och små justeringar fick göras på plats.

Färgen är en historia i sig. Anna-Malin utgick från 10 färgprover från början med både mörka och ljusa toner men hittade till slut den perfekta nyansen - en ljusgrå linoljefärg. Men när köket var färdigmålat var det inte alls den ton hon hade sett framför sig. Efter några dagar och planer om ommålning var nyansen plötsligt precis som den skulle vara. Problemet var helt enkelt att köket stått inpackat några dagar och bristen på ljus gjorde att färgen mörknat. Men allt eftersom tiden gick och färgen utsattes för dagsljus återgick den till sin ursprungliga nyans. Anna-Malin var först inne på svart granitskiva till de ljusa luckorna men för att det inte skulle kännas allt för tungt föll valet på en 20 mm tunn bänkskiva i carraramarmor.

Trots att det blev viktigt med ett tidsenligt kök har det varit viktigt att hitta kombinationen mellan det moderna och traditionella. Detta skapade Anders och Anna-Malin genom att välja innanförliggande profilerade luckor med dolda mjukstängande gångjärn. På väggen mot vardagsrummet sitter ett väggskåp med vitrinluckor. Innanför skymtar man Anna-Malins pappas fasters gamla kryddburkar som passar perfekt här.

Kökets bredd tillät inte en stor köksö så därför togs en smalare specialvariant fram med förvaring och plats för två sittplatser. Köksön är den del av köket som Anna-Malin får flest frågor på när hon delar bilder på köket.

Nu har köket varit färdigt i några månader och Anna-Malin berättar om alla reaktioner de fått. Redan under renoveringen kommenterade både målare, elektriker och golvsliparen köket. Grannar har också beundrat köket och en vän beskrev det som “det finaste kök han sett!”.

"Köket kommer så till sin rätt i det här rummet och det blev precis den känsla och stil vi ville ha, det är jag jätteglad för!"

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så återkommer vi inom 24 timmar (oftast snabbare).








Här finns vi

Vårt showroom hittar du på Östra Rönneholmsvägen 5 i Malmö. Vi har öppet efter överenskommelse, välkommen!

Östra Rönneholmsvägen 5
211 47 Malmö

instagram Se mer på Instagram - kulladal20tal

Kulladal Kitchens AB, Malmö ©2019