Barmästarens buteljgröna kök

Prisexempel 1

Storlek: 13 skåp och 2 vägghyllor

195 000 kr inklusive frakt

Barmästarens buteljgröna kök

Alldeles intill Rönne å i Ängelholm ligger familjen Lundgrens vackra Patriciervilla byggt 1923. Huset byggdes ursprungligen till en av cheferna på Grönvalls Läderfabrik, grundat 1854. Det syns både utanpå och inuti att huset var påkostat när det byggdes för ca 100 år sedan. Stora vackra fönster, fiskbensparkett, rum i fil med stora skjutdörrar och en lummig trädgård.

Man är inte förvånad över att Mathin och hans fru Frida slog till efter sin första husvisning. Flyttlasset gick i februari 2020 och sen dess har en hel del renovering skett. Köket har prioriterats och det märks att inget lämnats åt slumpen. Inte så konstigt med Mathins bakgrund inom restaurangbranschen och en examen inom design. Mathins jobb som restaurangchef och senast som barmästare på Teatergrillen i Stockholm har gett honom en tydlig bild på vad han förväntar sig av ett kök – både som en plats för umgänge och som arbetsplats. Allt är noga avvägt efter rörelsemönster och specifika behov. Han har verkligen utnyttjat möjligheten att platsbygga och ritat upp köket precis så som han vill ha det. Detaljer är i fokus, lika mycket som helheten.

Ett exempel på en speciallösning i köket är skafferiskåpet som rymmer både lådor och smart förvaring på insidan av dörrarna. Den stora spisen med induktionshäll och dubbla ugnar är centrum i köket. De öppna hyllorna stående på bänkskivan i carraramarmor rymmer både glas och porslin. Ovanför spisen byggde Mathin en låda till fläkten och satte in en fläkt anpassad för överskåp. Även den målades i samma gröna ton som köket och väggen.

Varken val av färg eller detaljer var några snabba beslut för Mathin och Frida. Eller som Mathin beskrev hela processen: "Man inser att när man bygger något som kommer överleva en själv så känns snabba lösningar inte relevanta. Saker får ta sin tid för att bli rätt!"

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så återkommer vi inom 24 timmar (oftast snabbare).
Här finns vi

Vårt showroom hittar du på Östra Rönneholmsvägen 5 i Malmö. Vi har öppet efter överenskommelse, välkommen!

Östra Rönneholmsvägen 5
211 47 Malmö

instagram Se mer på Instagram - kulladal20tal

Kulladal Kitchens AB, Malmö © 2019-2021